Sunday, 29 July 2012

The Killers - Runaway (Lyrics)




Blonde hair blowin' in the summer wind
A blue-eyed girl playing in the sand
I'd been on a trail for a little while
But that was the night that she broke down and held my hand
The teenage rush, she said, 'maybe I'll just runaway, we got time'
Well that ain't much...
We can't wait 'til tomorrow
You gotta know that this is real, baby why you wanna fight it?
It's the one thing you can choose, oh!

We got engaged on a Friday night
I swore on the head of our unborn child that I could take care of the three of us
But I got the tendency to slip when the nights get wild.
It's in my blood
She says she might just runaway somewhere else, some place good
We can't wait 'til tomorrow
You gotta know that this is real, baby why you wanna fight it?
It's the one thing you can choose

Let's take a chance baby we can't lose
Mean we're all just runaways
I knew that when I met you, I'm not gonna let you runaway
I knew that when I held you, I wasn't lettin' go

We used to look at the stars and confess our dreams
Hold each other to the morning light
We used to laugh, now we only fight
Baby are you lonesome now?

At night I come home after they go to sleep
Like a stumbling ghost, I haunt these halls
There's a picture of us on our wedding day
I recognize the girl but I can't settle in these walls

We can't wait 'til tomorrow
No we're caught up in the appeal, baby why you wanna hide it?
It's the last thing on my mind
(Why you wanna hide it?)
I turn the engine over and my body just comes alive and we all just runaway
I knew that when I met you, I'm not gonna let you runaway
I knew that when I held you, I wasn't lettin go, no no no!
(No no no!)
(And we're all just runaways)
Yeah runaway
(And we're all just runaways)
Yeah



20 perkara yangg membuatkan wanita benci lelaki




1. MENINGGIKAN SUARA
Tahulah mereka dikurniakan suara yang ‘macho’ tapi kalau nak meninggikan suara sekadar menunjukkan ego, tak eloklah. Ini antara kelemahan lelaki kerana mereka mudah meninggikan suara walaupun pasangannya tidak bersalah.

2. MAIN KAYU TIGA
Bab main kayu tiga ni masalah paling besar. Walaupun dah ada kekasih, mereka sukar untuk setia. Apatah lagi kalau digoda, terus disambar tanpa mempedulikan perasaan kekasihnya.

3. SUKA ‘CUCI MATA’
Kebanyakan lelaki sukar mengawal mata (mata keranjang). Pantang jumpa perempuan cantik dan seksi mulalah mata tu macam nak terkeluar. Walaupun sedang bersama kekasih, si dia tidak akan peduli. Bagi mereka tidak salah kalau sekadar mencuci mata tetapi hati kekasih kenalah jaga juga cik abang!

4. MENGONGKONG
Itu tak boleh, ini tak boleh, sikit-sikit nak kontrol. Segala gerak-geri kekasih dikawal, sampaikan nak berpakaian pun harus ditentukan. Kalau nak keluar ke kedai pun kena repot dulu, kalau tidak mulalah tercetusnya pertengkaran kerana hal sekecil itu. Tetapi, mereka akan melenting pula sekiranya aktiviti-aktiviti mereka disoal siasat oleh kekasih mereka… Macammana tu?

5. EGO
Ini merupakan masalah paling ketara dan merimaskan kaum wanita. Keegoan dan lelaki memang tak dapat dipisahkan. Tetapi ada kalanya lelaki menjadikan keegoan sebagai alasan untuk mereka bertindak tanpa mempedulikan perasaan si gadis. Keegoan membuatkan lelaki mempunyai kuasa veto dalam kehidupan mereka termasuklah memimpin kaum wanita. Tidak salah mempamerkan ego tetapi biarlah kena pada tempatnya.

6. MENIPU
Masalah yang ketara apabila lelaki suka menipu ataupun memberikan alasan yang tak munasabah. Sanggup memungkiri janji dan memberikan alasan yang mereka mempunyai masalah yang tak dapat dielakkan padahal sebenarnya mereka enggan melaksanakan janji mereka sendiri. Ada juga yang sudah berpunya tetapi mengaku solo. Berterus-teranglah wahai kaum lelaki kerana kaum wanita lebih menghormati mereka yang memiliki sifat berterus-terang ini. Sifat menipu dan suka berdolak-dalih ini lama kelamaan akan membuatkan semua gadis akan menjauhi anda.

7. PERASAN
Aduhaiii… lelaki ini cepat perasan terutamanya jika mereka ini berkerjaya baik, berpenampilan menarik dan mempunyai wajah yang hensem. Boleh tu mengaku merekalah yang menjadi lelaki idaman para wanita. Tapi, mungkin pada pandangan seorang wanita mereka ini sederhana sahaja tapi mereka ini yang suka perasan lebih. Bukan semua wanita memandang pada paras rupa, kalau dah terlebih-lebih perasan tuu… Ada wanita yang lebih suka mengutuk dari memuji…

8. MEMENTINGKAN DIRI SENDIRI
Susah juga kalau dapat yang mementingkan diri sendiri ni. Lelaki selalunya tidak mahu mengalah dan ingin menegakkan pendapat sendiri tanpa mempedulikan luahan pasangannya. Mereka juga suka mendahulukan kemahuan mereka dan jarang hendak mementingkan perasaan kekasih… Egolah katakan! Tidak semestinya pendapat kaum wanita ni tak boleh diguna pakai.

9. KURANG MEMBERIKAN PERHATIAN
Lelaki kadangkala suka bertindak sambil lewa dan kurang memberikan perhatian tidak kira dalam apa jua urusan. Tetapi kalau urusan yang berkaitan dengan dirinya sendiri, pantas pula melaksanakannya. Jika berkaitan teman wanita, alamatnya… mereka kurang mengambil perhatian. Mengapa ya? Kaum wanita sebenarnya bukan minta diberikan perhatian 24 jam tetapi cukuplah sekadar pasangannya mengambil tahu akan dirinya kerana sifat semulajadi seseorang wanita itu yang ingin bermanja dan dimanjakan.

10. CEMBURU BUTA
Orang kata cemburu tandanya sayang, tapi kalau cemburu tak tentu pasal dan memanjang saja cemburu, tentu rasa tak selesa juga. Agaknya lelaki yang kuat cemburu ni takut kekasihnya terlepas ke tangan kumbang lain kot. Harus diingat, bukan semua perempuan suka kekasihnya kuat cemburu. Tapi, ada juga sesetengahnya suka apabila teman lelakinya cemburu kerana seolah-olah teman lelakinya amat menghargai dirinya. Jangan cemburu buta sudahlah, malas jugak nak layan kadang-kadang!

11. MATA DUITAN
Jangan tak tahu ada juga lelaki mata duitan atau pun gelarannya ‘lelaki spedo’. Mereka tak kisah nak kikis duit kekasih dengan 1001 macam alasan yang adakalanya tidak logik diterima dek akal fikiran. Kalau kisah perempuan mata duitan kita sudah biasa dengar, tapi kalau lelaki pula yang mata duitan… apa cerita ni?? Takkan masa-masa macam ni keegoan lelaki hilang pulak?!!

12. KOMITED TERHADAP KERJAYA
Susah kalau dapat teman lelaki yang terlalu komited dengan kerjaya. Mereka ni selalu sangat memberi banyak alasan kerja apabila diajak keluar. Kalau keluar bersama, selalu pula bercerita tentang kerja dan merungut sering dibebani kerja yang menimbun. Bukanlah tidak boleh lelaki mementingkan kerjaya tetapi pandai-pandailah membahagikan masa bersama teman wanita. Paling tidak pun, seminggu sekali luangkan masa menemaninya dan lupakan segala hal berkaitan kerja. Bukannya kaum wanita ni tidak memahami kalau teman lelakinya pandai membahagikan masa…

13. PANAS BARAN
Aduiii… masalah yang boleh menimbulkan fobia terhadap seseorang gadis apabila mendapat kekasih yang panas baran. Pantang silap sikit, mahu dihambur segala kemarahannya. Ada juga kesilapan bermula dari diri sendiri tetapi tetap menyalahkan orang lain. Setakat kena tengking boleh lagi diterima walaupun sebal satu badan tapi, bagaimana kalau siap sepak terajang? Kalau nak sepak terajang carilah mereka yang sepadan dan janganlah berlawan dengan kaum yang lemah bang! Di mana sifat bertanggungjawab dan kepimpinan yang ada? Cuba-cubalah kawal kerana setiap dari kita ada barannya, cuma kena pandai-pandai mengawallah. Kalau dah tak terkawal sangat, tak payah bercintalah cik abang oiii!!!

14. KAKI MEROKOK
Ini satu lagi sifat kaum lelaki yang melemaskan wanita. Asyik berasap sana sini, naik lemas dengan bau dan asap rokoknya. Dalam sehari adakalanya habis sekotak rokok. Kalau habiskan duit dengan makan benda berfaedah tak apa juga, ini tidak… asyik menyedut asap yang tidak menyehatkan. Kalau asap tu membawa kesan pada diri sendiri saja tak apa juga, ini tidak… membawa kesan juga pada orang sebelah menyebelah. Kadang-kadang teman wanita menegur bukannya apa, dia sayangkan kita juga dan tak mahu kita jatuh sakit. Lagipun mereka juga tak nak teman lelaki mereka membazirkan duit dengan merokok.

15. PENGOTOR
Ada segelintir lelaki sukar nak menyedari diri mereka ni ada yang pengotor. Terutama bab meludah atau membuang kahak merata-rata. Yarkkk!!! Ada juga yang jarang basuh seluar, pakai baju yang sama berulang kali, tidak memakai deodarant dan macam-macam lagi sampaikan badan sudah berbau semacam pun dia tak sedar. Tidakkah mereka ini terasa segan apabila menyedari badan sudah berbau?? Entahlah… hanya kaum lelaki yang bersifat pengotor ini saja yang dapat menjawabnya.

16. GELOJOH
Kalau bab makan, lelaki ni agak gelojoh. Macam ‘food machine’. Mereka lemas melihat teman wanita mereka makan terlalu sopan tetapi mereka tidak sedar cara mereka makan yang gelojoh juga melemaskan kaum wanita. Sepatutnya, samada lelaki mahupun wanita patutlah makan dengan bersopan. Buat apa terkejar-kejar?

17. PENTINGKAN KAWAN-KAWAN
Sanggup membatalkan temujanji semata-mata hendak bermain bola sepak ataupun menonton WWF bersama kawan-kawan. Lelaki juga selalu mementingkan kawan-kawan dalam banyak hal. Sekali-sekala bolahlah, jangan pula selalu saja memberi alasan hinggakan masa bersama teman wanita tiada langsung semata-mata untuk menghabiskan masa bersama kawan-kawan. Apa guna bercinta kalau macam tu gayanya? Kalau ada masalah pula, kawan-kawan sebagai tempat mengadu dengan alasan tidak sesuai bercerita dengan si dia. Kalau dah memilih si dia sebagai kekasih, mungkin satu hari si dia juga akan menjadi isteri anda, jadi takkanlah anda selalu hendak merahsiakan sesuatu dari dia. Tak eloklah berbuat demikian, nanti si dia terasa seolah-olah dirinya tidak penting buat anda pula.

18. TIDAK TAHU MEGHARGAI
Sukar untuk bertemu lelaki yang tahu menghargai perasaan atau pun perbuatan kekasihnya. Ada pula yang berpura-pura tidak mengambil tahu walaupun menyedarinya. Mereka seboleh-bolehnya mahu si dia terang-terangan menunjukkan sikap meghargai mereka ini. Kalau setakat sikit-sikit atau sekadar kiasan tu, alamatnya mereka akan berpura-pura tidak menyedarinya. Apa salahnya sekali-sekala, tunjukkan sikap anda yang menghargainya di atas apa yang cuba dilakukannya terhadap anda seperti memberi hadiah kecil. Setidak-tidaknya ucapkanlah terima kasih setiap kali dia cuba berbuat sesuatu untuk anda.

19. PUTAR BELIT
Lelaki ni ramai yang pakar memutar-belitkan kenyataan walaupun ternyata sememangnya merekalah yang bersalah. Bagi mereka, putar belit ini tak mengapa asalkan si dia mempercayai alasan tersebut dan mereka akan terlepas dari kesalahan sendiri. Sekiranya anda benar-benar menyintai pasangan anda, perkara begini seharusnya tidak berlaku kerana apa akibatnya sekiranya si dia mengetahui juga tipu helah anda suatu hari nanti. Kalau anda tak pandai menyelamatkan keadaan, melepaslah anda! Jujurlah pada pasangan anda.

20. SUKA KONTROL MACHO
Peh! Nak dikatakan macho, ada juga yang tak. hancur je yang lebih kot! Terutama bab sikap, mahu lebih gentleman, berketrampilan dan hensem. Seboleh-bolehnya mereka mahu menampakkan yang diri mereka lelaki sejati dan ada elemen HERO. Tak perlulah nak merasakan diri anda macho kerana wanita sahaja yang layak membuat penilaian terhadap anda. Sekiranya anda rasa diri anda macho, tetapi pada mata wanita tersebut anda tidaklah semacho yang disangkakan, tak guna juga!


Sweet Memory at Menara TM (TM Gov)










Sweet memeory at TM Gov (Menara). sedih plak nak tinggalkan dept neh tapi ape kan daya, kena redha je la sebab masa nya sudah tiba. Tak banyak pun picture kt dept neh aku ada. Yang ada, aku share sket2 la untuk tatapan korang. So, de masa berjumpa lagi, insya'allah. Jumpa kt luar, tegur-tegur la yea. adioss. 


Sedih sangat-sangat


Selama 3 bulan lebih mengharungi pelbagai kenangan manis manis n pahit masa dekat Melaka n Kuala Lumpur, akhirnya peserta-peserta program Skim Latihan 1 Malaysia Under TM (Cohort II), membawa haluan masing2. sedih, memang la sedih. Tapi nk buat macam mana kan. Masing2 banyak dah keluar sebab dapat kerja lain. Makin lama, orang berkurangan! Sangat x best kot! Tapi apa kan daya, setiap pertemuan pasti ada perpisahan. Semoga peserta-peserta program Skim Latihan 1 Malaysia Under TM (Cohort II), akan berjaya dengan kerjaya masing-masing walau di mana jua anda berada.

Persahabatan yang kita jalinkan, tak akan terputus di pertengahan jalan dan tak akan goyah walaupun sedikit. Farewell to kawan-kawan yang dah dapat kerja lain. Later, leh tolong-tolong kawan yang tadapt kerja lain lagi yea. korg semua tetap di hati aku walaupun sometimes korg kutuk aku! ahaha. Bawah neh de sedikit pantun dari aku untuk peserta-peserta program Skim Latihan 1 Malaysia Under TM (Cohort II),

"Kalau ada sumur di ladang,
Boleh saya menumpang mandi,
Kalau ada umur yang panjang,
Boleh kita berjumpa lagi"






Event GLC Gathering at PICC













Neh La time event yg sebenarnya. Masa picture neh di ambil, majlis x start lagi. sempat la posing2 dulu. hahaha. kenangan kot. Bila kami dah abes buat persembahan, ramai la yg puji. Orang2 TM pn puas ati la gan persembahan kami n ramai la company2 laen comment tentang persembahan kami. Bangga abes le bebudak SL1M TM! hahaha. Yang paling penting skali, Menteri suke...Well done guys! Persembahan Company len, biasa je tapi ok la. Maybe cara dorang cm 2. Anyway, seronok dapat jumpa budak SL1M dr company len even x kenal pn! ahahahaha


Rehearsal GLC Gathering at PICC
















Picture2 kat atas neh di ambil masa bulan lepas lagi. Mase neh rehearsal untuk persembahan keesokkan hari nya. Masing-masing bersemangat nk join event neh. Neh semua budak-budak group kasturi je. budak-budak group len pnye pic, aku tade! hahaha. anyway, aku enjoy je gn event neh n epy sangat sebab proud to be Skim Latihan 1 Malaysia under TM. Hope korg enjoy layan picture-picture neh k.

Menghitung Hari


Alhamdulillah, diam x diam, dah nk dekat 2 bln aku bekerja kembali even bukan permenant lg la. Saat ini, aku masih lagi mjalani Training Untuk Program Skim Latihan 1 Malaysia Under TM. Bersyukur sagat-sangat kerana aku di beri peluang untuk join program sebegini. If nak tunggu dapat kerja permenant, tak tahu la bile kan. At least, aku gain some knowledge and experience dalam program neh. Untuk 2 bln, aku kena staykt Menara TM. Aku kena involve dlm 1 project. Aku bukan nak pn tp arahan org besar kan.Kena lah ikut je walaupun tak nak. huhuhuhu.

Setelah nk hampir 2 bln (mse artikel neh tulis, lg 2 ari je nk msuk bln 8) ak kt menara, akhirnya, aku gan kawan-kawan aku akan kembali ke tempat asal iaitu kt KL. so, bersyukur sangat-sangat la sebab aku mencari peluang untuk di serap di KL tu. Cume sorang je yg kena stay kt menara cz dye da potensi utk di serap. Anyway, sepanjang nk dekat 2 bln, macam-macam kenangan manis dan pahit aku lalui. Dari service management, aku kena tukar ke project management. Dugaan sangat2 buat project Management. Tp dah name kerja kan, mana de bnde senang. Nak x nk, kena harung gak.

Pas neh, balik ke KL, x taw lagi kerja pe yg dorg nk bg. so, jz wait n c je la wht would happen when i'm already there. To all staff dept lvl 17, thx a lot cz sudi ajr aku seelok belok tentang kerja di situ. Jasa mu akan ku kenang sampai akhir hayat. Adiosss


Hi korang semua!!



Assalamualaikum & selamat sejahtera korg...

Dah lme rasanya x update blog. huhuhu. al-maklumlah busy lately neh. online sempat je but malas nk update blog. hahaha. Ari neh, tade buat apa2, so aku update la blog ak neh. As usual, ak update pe yg patot je la. Korg tgk pn korg leh taw pe yg aku suka update kan. Anyway, thx a lot for those yg blogwalking kt my blog. Later, aku akn blogwalking kt blog korang gak yea. Aku nk minta maaf byk2 sebab x reply chat box korg. haisshh..byk sangat nk kne reply. aku malas sudah. hahaha.

Saat artikel ini di tulis, dah dlm bln ramadhan...ari yg ke-9 umat islam berpuasa. so, ak nk minta sorry byk2 if aku ada wt salah n silap gn korang or tkasar bhs secara sengaja atau x dalam penulisan blog ak neh. Akhir sekali, Selamat Berpuasa..Puasa penuh2 yea. If x penuh, x leh braya!! hahaha. adios.


Pink - Blow Me One Last Kiss (Music Video & Lyrics)




White knuckles and sweaty palms from hanging on too tight
Clenched shut jaw, I've got another headache again tonight
Eyes on fire, eyes on fire, and they burn from all the tears
I've been crying, I've been crying, I've been dying over you
Tie a knot in the rope, tryna hold, tryna hold,
But there's nothing to grab so I let go

I think I've finally had enough, I think I maybe think too much
I think this might be it for us (blow me one last kiss)
You think I'm just too serious, I think you're full of shit
My head is spinning so (blow me one last kiss)

Just when it can't get worse, I've had a shit day (NO!)
Have you had a shit day? (NO!), we've had a shit day (NO!)
I think that life's too short for this, I want back my ignorance and bliss
I think I've had enough of this, blow me one last kiss.

I won't miss all of the fighting that we always did,
Take it in, I mean what I say when I say there is nothing left
No more sick, whiskey dick, no more battles for me
You'll be calling a trick, 'cause you'll no longer sleep
I'll dress nice, I'll look good, I'll go dancing alone
I will laugh, I'll get drunk, I'll take somebody home

I think I've finally had enough, I think I maybe think too much
I think this might be it for us (blow me one last kiss)
You think I'm just too serious, I think you're full of shit
My head is spinning so (blow me one last kiss)

Just when it can't get worse, I've had a shit day (No!)
Have you had a shit day? (No!), we've had a shit day (No!)
I think that life's too short for this, I want back my ignorance and bliss
I think I've had enough of this, blow me one last kiss.

Blow me one last kiss
Blow me one last kiss

I will do what I please, anything that I want
I will breathe, I will breathe, I won't worry at all
You will pay for your sins, you'll be sorry my dear
All the lies, all the why's, will all be crystal clear

I think I've finally had enough, I think I maybe think too much
I think this might be it for us (blow me one last kiss)
You think I'm just too serious, I think you're full of shit
My head is spinning so (blow me one last kiss)

Just when it can't get worse, I've had a shit day (No!)
Have you had a shit day? (No!), we've had a shit day (No!)
I think that life's too short for this, I want back my ignorance and bliss
I think I've had enough of this, blow me one last kiss.

Blow me one last kiss
Blow me one last kiss

Just when it can't get worse, I've had a shit day (No!)
Have you had a shit day? (No!), we've had a shit day (No!)
I think that life's too short for this, Want back my ignorance and bliss
I think I've had enough of this, blow me one last kiss.



B.A.P – No Mercy (Music video & Lyrics)




Romanized:

[Zelo] Yeah, sounds good
We fly here B.A.P, leggo

[All] Boom, clap! Boom boom, clap
Boom, clap! Boom boom, clap
Boom, clap! Boom boom, clap
[Zelo] Yeah, let it go something like…

[Yongguk]Ma, Neugeu-Deul Geu-Geon Ai-Da Ai-Ga
Eumaki Jang-Nani-Ga? Goma Ulin Ai-Da
Ni Geu-Kani Nae Ika-Ji, Angeuka-Myeon Nae Ika-Na?
Goma-Hago Dwaess-Dama, Neugeu-Kkeon Jeoli Chia-Ppura

[Zelo] Atta Gya-Deul Jja-Sega Jin-Jjalo Aniyeo
Wome, Haengnim-Deul I Kkol-Jom Boso, Geob-Na Aniyeo
Nappeun-Jaseug-Deul Ssibeo-Ju-Neunge Sa-Nae Aib-Nikka?
Meu-Jjaei-Cheoreom Ha-Neun Laeb, Balo I Mat Aib-Nikka?

[Daehyun] Teule Gad-Hin Paeleo-Daim, Busyeo-Julge we so fly
Babo-Gati Ttala-Hajin Anh-Gesseo
[Youngjae] Aeng-Musae Gat-Eun Neowa Nareul Bigyo-Hajima

([Daehyun] Woah~)
[Yongguk & Zelo] Ma, Kwag Gung-Dil Ssaeli-Ppikka?
Let me work out
([Daehyun] Yeah~)
Gajja-Deuleul Kkae Ppila
We are world wide

[All] No, no, no, no mercy!
[Zelo] Yeah, we are the B.A.P
[Himchan] Baby wussup!
Uliga Wasseo!
Ije-Neun Neo-Geuleob-Ge Bwa-Juji Anh-Gesseo

[All] No, no, no, no mercy!
[Yongguk] Yeah, we are the B.A.P
[Jongup] Ije Al-Gesseo? Jabi-Ran Eobseo!
Ulileul Neu-Kkil Jun-Bi Dwaesseum
Put ya hands up! ([Daehyun] Yeah~)
Deo Keuge Sori Jilleo-Bwa
Get ya hands up!

[All] Boom, clap! Boom boom, clap!
Boom, clap! Boom boom, clap! ([Himchan] Baby, get louder)
Boom, clap! Boom boom, clap! ([Daehyun] Woah~ Yeah~)
[Zelo] Yeah, let it go something like…

[Yongguk] A-Neun Salam-Man Ara, Da Bala-Bwa
We are the main
Ulil Ttarawa, Jal Ara, Eumak-Eun Sinna-Neun Geim
[Zelo] Cha-Woni Dareun Seu-Tail
We makin’ classic
Je-Daero Neukki-Ge Hae-Julge Ijen Neohui-Deuli Museo-Wohal Mal
We’ll be back

[Youngjae]Eumaki Ullyeo Peo-Jinda, Ham-Seongi Keuge Teo-Jinda

([Daehyun] Woah~)
[Yongguk & Zelo]Ma, Kwag Gung-Dil Ssaeli-Ppikka?
Let me work out
([Daehyun] Yeah~)
Gajja-Deuleul Kkae Ppila
We are world wide

[All] No, no, no, no mercy!
[Zelo] Yeah, we are the B.A.P
[Himchan] Baby wussup!
Uliga Wasseo!
Ije-Neun Neo-Geuleob-Ge Bwa-Juji Anh-Gesseo

[All] No, no, no, no mercy!
[Yongguk] Yeah, we are the B.A.P
[Jongup] Ije Al-Gesseo? Jabi-Ran Eobseo!
Ulileul Neu-Kkil Jun-Bi Dwaesseum
Put ya hands up! ([Daehyun] Yeah~)
Deo Keuge Sori Jilleo-Bwa
Get ya hands up!

[All] No, no, no, no mercy! ([Daehyun] Woah~)
[Zelo] Yeah, we are the B.A.P
[Himchan] Baby wussup!
Uliga Wasseo!
([Daehyun] Yeah, yeah, yeah, yeah)
Ije-Neun Neo-Geuleob-Ge Bwa-Juji Anh-Gesseo

[All] No, no, no, no mercy! ([Daehyun] No mercy~)
[Yongguk] Yeah, we are the B.A.P
[Jongup] Ije Al-Gesseo? Jabi-Ran Eobseo!
Ulileul Neu-Kkil Jun-Bi Dwaesseum
Put ya hands up! ([Daehyun] Yeah~)
Deo Keuge Sori Jilleo-Bwa
Get ya hands up!



B.A.P – No Mercy [1st Mini Album]


비에이피 (B.A.P) – No Mercy
Release Date: 2012.07.19
Genre: Dance Pop
Language: Korean
Bit Rate: MP3-320kbps

Track List:
01. GOODBYE
02. NO MERCY
03. 음성메시지
04. DANCING IN THE RAIN
05. 마음이 시키는 일

Owl City & Carly Rae Jepsen – Good Time (Music Video & Lyrics)




Woah-oh-oh-oh
It's always a good time
Woah-oh-oh-oh
It's always a good time

Woke up on the right side of the bed
What's up with this Prince song inside my head?
Hands up if you're down to get down tonight
Cuz it's always a good time.

Slept in all my clothes like I didn't care
Hopped into a cab, take me anywhere
I'm in if you're down to get down tonight
Cuz it's always a good time

Good morning and good night
I wake up at twilight
It's gonna be alright
We don't even have to try
It's always a good time

Woah-oh-oh-oh Woah-oh-oh-oh
It's always a good time
Woah-oh-oh-oh Woah-oh-oh-oh
We don't even have to try, it's always a good time.

Freaked out, dropped my phone in the pool again
Checked out of my room hit the ATM
Let's hang out if you're down to get down tonight
Cuz it's always a good time

Good morning and good night
I wake up at twilight
It's gonna be alright we don't even have to try
It's always a good time.

Woah-oh-oh-oh Woah-oh-oh-oh
It's always a good time
Woah-oh-oh-oh Woah-oh-oh-oh
We don't even have to try, it's always a good time.

Woah-oh-oh-oh Woah-oh-oh-oh
It's always a good time
Woah-oh-oh-oh Woah-oh-oh-oh
We don't even have to try, it's always a good time.

Doesn't matter when
It's always a good time then
Doesn't matter where
It's always a good time there

Doesn't matter when,
It's always a good time then

It's always a good time
Woah-oh-oh-oh Woah-oh-oh-oh
It's always a good time
Woah-oh-oh-oh Woah-oh-oh-oh
We don't even have to try, it's always a good time

Woah-oh-oh-oh Woah-oh-oh-oh
It's always a good time
Woah-oh-oh-oh Woah-oh-oh-oh
We don't even have to try, it's always a good time.



BoA – Only One [7th Album]


보아(BoA) – Only One [7th Album]
Release Date: 2012.07.22
Genre: Ballad, Dance Pop
Language: Korean
Bitrate: 320kbps

Track List:
01. Only One
02. The Shadow
03. 네모난 바퀴 (Hope)
04. Not Over U
05. The Top
06. Mayday! Mayday! (너에게 닿기를 간절히 외치다)
07. One Dream (Feat. HENRY Of Super Junior-M & KEY Of SHINee)
08. Only One (Inst.)
09. The Shadow (Inst.)

2NE1 - I Love You (Music Video & Lyrics)




Romanized:

[CL] When you feel like there’s no way out
Love is the only way

[Minzy] Geudae nayegeman jarhejwoyo
Hangsang nayegema usojwoyo
[CL] I said ooh~ jiltuhage haji mayo
Ooh jipchaghage haji mayo

[Minzy] Ajik nan sarangi duryeowoyo
Ireon naege mideum-eul jwobwayo
[CL] I said ooh jiltuhage haji mayo
Ooh jipchaghage haji mayo

[Bom] I love you (I love u) uh uh uhu…
I love you (I love u) uh uh uhu…

[Dara] Haru jongil geudae moseup jakku tteo-olla
Onjongil olliji ahneun jeonhwagiman tto jyeodabwa
[Minzy] Wae ireon nae mameul ajik molla
Nan neoui ma-eumeul ajik jal molla

[Dara] Neoui saengage bamen jamdo mut iruda
Dalbiche geudaereul tteo-ollamyeo nae mam gubaekhaebwa
[CL] Wae ireon nae mameul ajik molla
Nan neoui maeumeul ajik jal molla Look at me now

[Bom] Nae mameul barabwayo
Ireohke aetaneunde
Jigeum nal jabajwoyo
Nutgi jeone eh eheheh

[Dara] I love you (I love u) uh uh uhu…
I love you (I love u) uh uh uhu…

[CL] Mamchuji mayo sarang nurae
Matjin neol wihae bulleojulge Everyday
I say yeah yeah yeah yeah yeah yeah
I say yeah yeah yeah yeah yeah yeah

[Minzy] Meomchuji mayo sarangui Dance
I-bameul geudaewa bonaego shipeundae
I say yeah yeah yeah yeah yeah yeah
I say yeah yeah yeah yeah yeah yeah

[Bom] Nae mameul barabwayo
Ireokhe aetaneunde
[CL] Jigeum nal jabajwoyo
Nutgi jeone eh eheheh

[Bom] We can’t go wrong,
[Dara] Bring it back

[Bom] Milgo danggijineun malajwoyo
Uri jogeumman soljikhaejweoyo
[Minzy] I said ooh jiltuhage haji mayo
Ooh jipchaghage haji mayo

[Dara] Odiseo mu-eol halkke gong-geumhaeyo
Hokshi ireon naega jwichanhnayo?
[CL] I said ooh jiltuhage haji mayo
Ooh jiltuhage haji mayo

[CL] I love you everyday
Don’t get away
Take me away
I love you everyday
In everyway
Neol saranghae

[Minzy] Wae ireon nae mameul ajik molla
Nan neoui maeumeul ajik jal molla

[Bom] I love you everyday
Don’t get away
Take me away
I love you everyday
In everyway
Neol saranghae

[CL] Wae ireon nae mameul ajik molla
Nan neoui maeumeul ajik jal molla



Beast - Beautiful Night (Music Video & Lyrics)




Romanized:

[Kikwang] Byeol-i bitnaneun areumdaun bam-iya-iya
I bam-i yeongwonhagil nae soneul jababwa
Pureun dalbichi areumdaun bam-iya-iya
Nawa jeo haneuleul geoleobwa

[YoSeob] I’m yours neomani nareul seollege hae I’m outta control
I’m yours Nobody amudo neol daeshinhalsu eobseo
Nal michigehae

[DooJoon] Left geurigo Right neon nareul heundeuleo Disco night
Araewiro nal apdwiro nae maeumeul dwijibeo Inside out
Geureon neoneun somsatang a jillijiga anha
Oneul i bam-i da gagi jeon-e Let’s love all night

[Dongwoon] Ajik nan sarangeul jal molla neoreul cheoeum bon sungan
Kanghage millyeo-oneun padoreul neukkyeosseo
Nae maeum sok hanguseok kkajido gip-i jeokshyeo o o o o o Girl

[Hyunseung] Byeol-i bitnaneun areumdaun bam-iya-iya
I bam-i yeongwonhagil nae soneul jababwa
Pureun dalbichi areumdaun bam-iya-iya
Nawa jeo haneuleul geoleobwa

[YoSeob] I’m yours neomani nareul seollege hae I’m outta control
I’m yours Nobody amudo neol daeshinhalsu eobseo
Nal michigehae

[JunHyung] Something good Nothing better
Naege hando eobtneun credit card cheoreom
Na himeobshi neomeoga ireon neukkim nappeuji anha Girl
Han kyu-e ni anedeuleogalke neodo moreuge
Naega jakkuman saenggaknal geoya kkum sogeseo manna I’m waiting for you

[Dongwoon] Ajik nan sarangeul jal molla
Ni ap-e seol ddaemada kanghage millyeoneun padoreul neukkyeosseo
Nae maeum sok hanguseok kkaji do gip-i jeokshyeo o o o o o Girl

[Kikwang] Byeol-i bitnaneun areumdaun bam-iya-iya
I bam-i yeongwonhagil nae soneul jababwa
Pureun dalbichi areumdaun bam-iya-iya
Nawa jeo haneuleul geoleobwa

[YoSeob] I’m yours neomani nareul seollege hae I’m outta control
I’m yours Nobody amudo neol daeshinhalsu eobseo
Nal michigehae

[Kikwang] I just wanna love you all night long
[YoSeob] Ni pum-e angyeo jamdeulgo shipeo Tonight

[YoSeob] I’m yours neomani nareul seollege hae I’m outta control
I’m yours Nobody amudo neol daeshinhalsu eobseo
Nal michigehae

[Hyunseung] Byeol-i bitnaneun areumdaun bam-iya-iya
I bam-i yeongwonhagil nae soneul jababwa
Pureun dalbichi areumdaun bam-iya-iya
Nawa jeo haneuleul geoleobwa

Byeol-i bitnaneun areumdaun bam-iya-iya


BEAST (B2ST) – Midnight Sun [5th Mini Album]


비스트 (BEAST) – Midnight Sun (5th Mini Album)
Release Date:: 2012.07.22
Genre: Ballad, Dance Pop
Language: Korean
Bit Rate: MP3-320kbps

Track list:
01. Midnight (별 헤는 밤)
02. 아름다운 밤이야 (Beautiful Night)
03. 내가 아니야 (It’s Not Me)
04. 니가 보고 싶어지면 (When I Miss You)
05. 니가 쉬는 날 (The Day You Rest)
06. Dream Girl


Sunday, 1 July 2012

Linkin Park - Living Things (Album 2012)


 
Track List :

1. "Lost in the Echo" 3:25
2. "In My Remains" 3:20
3. "Burn It Down" 3:50
4. "Lies Greed Misery" 2:27
5. "I'll Be Gone" (strings by Owen Pallett) 3:31
6. "Castle of Glass" (strings and horns by Mike Shinoda) 3:25
7. "Victimized" 1:46
8. "Roads Untraveled" 3:49
9. "Skin to Bone" 2:48
10. "Until It Breaks" (additional vocals by Brad Delson) 3:43
11. "Tinfoil" (instrumental) 1:11
12. "Powerless" 3:44

Maroon 5 – Overexposed


Track List :
01 – One More Night
02 – Payphone
03 – Daylight
04 – Lucky Strike
05 – The Man Who Never Lied
06 – Love Somebody
07 – Ladykiller
08 – Fortune Teller
09 – Sad
10 – Tickets
11 – Doin’ Dirt
12 – Beautiful Goodbye


Chris Brown – Fortune (Deluxe Edition)


Track List
01. Turn Up The Music
02. Bassline
03. Till I Die (ft Big Sean & Wiz Khalifa)
04. Mirage (ft Nas)
05. Don’t Judge Me
06. 2012
07. Biggest Fan
08. Sweet Love
09. Strip (ft Kevin McCall)
10. Stuck On Stupid
11. 4 Years Old
12. Party Hard – Cadillac (Interlude) (ft Sevyn)
13. Don’t Wake Me Up
14. Trumpet Lights (ft Sabrina Antoinette)

Bonus Tracks
15. Tell Somebody
16. Free Run
17. Remember My Name
18. Chris Brown – Wait For You
19. Touch Me (ft Sevyn)


FIX – She’s My Girl (Music Video & Lyrics)




nae yeojarago nae yeojarago niga baro nae nae yeojaya
sirtago malhaedo michyeotda malhaedo naega neoreul sarang hanikka

I`M SO GOOD BOY geurae yejeonkkajin nado chakhan namja
hajiman ibeonen neol bojamaja
mwonga isanghage neon jom dalla
nae Targeteun mujogeon neoegero Rock on
meomchul jul molla jikjin buldojeo dugo bomyeon nareul ara Baby I told ya

nugunga itda haedo ttan sarang handa haedo naran nom aniraedo mworaedo sanggwan eobseo
nan imi neoreul taekhaesseo naega seontaek haesseo
imi neoui mamdo heundeullijanha

nae yeojarago nae yeojarago niga baro nae nae yeojaya
sirtago malhaedo michyeotda malhaedo naega neoreul sarang hanikka
ni mam dallago ni mam dallago neoreul hyanghae oe oe oechyeobwa
naega ni namjaya ni sarami naya neol naekkeoro mandeul tenikka

SAY YOU MY GIRL In my Love I’ll take you to my world
ttanmal malgo son jabeo neoreul nochigien akkawo
neon nareul saranghaji anhado doe, naega neoreul saranghaejumyeon doe
mitgeon an mitgeon unmyeongeun imi Fixed it neon nae yeojarago almyeon dwaesseo

nugunga itda haedo ttan sarang handa haedo naran nom aniraedo mworaedo sanggwan eobseo~
nan imi neoreul taekhaesseo naega seontaek haesseo
imi neoui mamdo heundeullijanha

nae yeojarago nae yeojarago niga baro nae nae yeojaya
sirtago malhaedo michyeotda malhaedo naega neoreul sarang hanikka
nimam dallago nimam dallago neoreul hyanghae oe oe oechyeobwa
naega ni namjaya ni sarami naya neol naekkeoro mandeul tenikka

Tell me why uh uh Tell me why uh uh Love me babe uh uh
naegero dagawa
nan imi neoreul taekhaesseo naega seontaek haesseo
jujeo haji malgo nae mam badajwo

jabadallago jabadallago sumji malgo mal mal mal haebwa
neol jikyeo jul teni na jalhae jul teni nal saranghanda mal mal mal haebwa
ni mam dallago ni mam dallago neoreul hyanghae oe oe oechyeobwa
naega ni namjaya ni sarami naya neol naekkeoro mandeul tenikka



F.I.X – She’s My Girl


에프아이엑스(F.I.X) – 내 여자라고
Release date: 2012.06.26
Genre: Dance Pop
Language: Korean
Bit rate: MP3-320kbps

Track List:
01. 내 여자라고
02. 내 여자라고 (Inst.)

Girls’ Generation (SNSD) – PAPARAZZI (Japanese)


少女時代 – PAPARAZZI
Release Date : 2012.06.27
Genre : Pop , Dance
Language: Japanese
Bitrate : MP3-320kbps

Track List:
01. PAPARAZZI
02. PAPARAZZI (Instrumental)


BIG BANG – Alive [Monster Edition]



BIG BANG – Alive [Monster Edition]
Release Date: 2012.05.21
Genre: Pop Dance
Language: Japanese
Bit Rate: MP3-320kbps

Track List:
01 Still Alive
02 Monster (JAPANESE)
03 FANTASTIC BABY (JAPANESE)
04 Blue (JAPANESE)
05 LOVE DUST
06 FEELING
07 AIN’T NO FUN
08 BAD BOY (JAPANESE)
09 EGO
10 WINGS (D-LITE SOLO)
11 Bingle Bingle (빙글빙글)



Super Junior – Sexy, Free & Single



슈퍼주니어(Super Junior) – Sexy, Free & Single [6th Albun]
Release Date: 2012.07.01
Genre: Pop
Language: Korean
Bit Rate: MP3-320kbps

Track List:
01 Sexy, Free & Single
02 너로부터 (From U)
03 걸리버 (Gulliver)
04 언젠가는 (Someday)
05 NOW
06 Rockstar
07 달콤씁쓸 (Bittersweet)
08 빠삐용 (Butterfly)
09 머문다 (Daydream)
10 헤어지는 날 (A ‘Good’ bye)


My Hamster